Ostani tu i budi poskok

Primili smo video uradak koji jednostavno moramo podijeliti sa svim posjetiteljima. Riječ je o kolažu sa slikama Hercegovine na glazbenu podlogu - prekrasan recital : Ostani tu i budi poskok... Pogledajte video i uživajte!

I dalje nam šaljite svoje materijale vezano za Klobuk i njegove ljude (fotografije, video-zapise, zanimljive tekstove i druge uratke) za objavu na ovom webu.

https://www.youtube.com/watch?v=c4dXsR_if08

Audio zapis ove pjesme slučano se našao u našoj fonoteci. Radi se o albumu u .mp3 obliku za kojeg ne znamo naziv i mjesto izdanja. Naslovna skladba je  Kamenita gradina , po tematici zaključujemo da se radi o godinama Domovinskog rata, a po pjesmi  Stankovački škorpioni  i  Bila vlaka pasti neće da se radi o izvođačima iz okolice Zadra, postoji istoimeno mjesto Bila vlaka u općini Stankovaca između Benkovca i šibenika. što se tiče ove pjesme  Ostani tu i budi poskok  autor ovih prekrasnih stihova je  Ivan Vidović, pjesnik je rodom iz Vrgorca, a  živi u Stankovcima, a uvjereni smo da ovo recitira poznati hrvatski glumac pok. Josip Genda, rodom iz obližnje mučeničke škabrnje. Ako netko zna nešto   neka nam to javi pa ćemo objaviti. Ostani tu  samo tu možeš biti poskok  budi poskok  ovaj gologuzi kamen  samo poskok obraniti može  Poskok zna dubinu pukotine  i visinu užarene stijene  litica do litice  poskok do poskoka  poskok brani svoje pojilište i svoje gnijezdo  i nije licemjer  i nije kurva,  budi poskok  i nije kalkulant  i nije prevarant  poskok se sunča u svom kamenom stanu  i želi mir u svojoj kamenoj domovini  poskok neće ujesti sunce  poskok kažnjava uhode  istiktivno  jednostavno  bez proračuna  precizno  neiscrpno  to je to  budi poskok  ni mudar ni blesav  ni kratkovidan ni dalekovidan  budi poskok  neiskorjenjiv  i rađaj poskoke  i rađaj poskoke za svaki kameni nagriz  za svaki škrip  za svaku kamenu opuzinu  za svaku kameno dlanište  za svaku kameni štit  za svaki piljak  na jednog provalnika kamenih škrinja  stotinu poskoka  ostani tu i budi poskok  ne voden-zmija u svijetu kreketavaca  budi poskok u svijetu kamenih pradjedova  kamenih orača i pjevača koji bosi gaze tvojom kamenom stazom  budi poskok u suživotu sa krvavim kamenim palcima  sa suhim kamenim vinogradarima  to je to  budi poskok  i obranit ćeš sunce bez kojega ne možeš  to je to  samo to  budi poskok  u zazidi kamenoga krova  na glavici iznad sela  svojega i mojega  ostani tu i budi poskok  to je to...